Musik och högtider

Att lyssna på musik är något som de flesta gör varje dag, oavsett om man vill det eller inte. Musik finns nämligen på reklam på tv, reklam på Youtube och en mängd andra platser. På så sätt är musik en del av livet och det är också något som återspeglar sig i historien och olika typer av högtider. Förr i tiden var nämligen musik och sång en typ av underhållning, vilket förknippas med olika svenska högtider.

Musik och högtider i dagens samhälle

Numera lyssnar de flesta på musik i mobilen nästan varje dag. Det bästa med det är att människor själva kan välja vad de vill lyssna på. Genom att köpa bluetooth hörlurar förblir ens omgivning helt ostörd av musiken. Därför ser man nästan att alla har hörlurar i öronen på vägen till jobbet som en typ av avkoppling och ett sätt att piggna till. När det kommer till högtider brukar musiken dock vara lite annorlunda, då musik och sång också har med umgänget att göra. Mycket av musiken som spelas på julen och midsommar sjungs nämligen tillsammans.

Olika typer av musik på högtider

Det finns olika typer av musik för olika högtider. Det har en historisk förklaring, där många av sångerna är kopplade till det svenska klimatet. Sången små grodorna handlar exempelvis om grodor som är ute och hoppar, vilket man inte ser på vintern. När det kommer till julen handlar många av sångerna om att man sitter inomhus tillsammans med familjen med tända ljus. På så sätt har de olika sångerna en förklaring som kan kopplas till klimatet, samt vilka typer av aktiviteter som kan göras under de olika årstiderna.

Leave a Comment

mts_howto